Debat og politik

Minkskandalen vokser, mens SVM-regeringen kryber i flyverskjul !

Af Hans Kristian Skibby, Danmarksdemokraterne

Folketingsmedlem, Østjyllands Storkreds
Kommunalbestyrelsesmedlem, Hedensted Kommune

I denne uge har vi i Finansudvalget behandlet SVM-regeringens nye vurdering af, hvad mink-skandalen kommer til at koste landets skatteborgere og virksomheder. Således blev skønnet opjusteret tirsdag med vilde 6,3 MIA kr., så beløbet nu vurderes til at runde 29,5 MIA kr.

Opjusteringen sker på baggrund af afgørelser i sølle 51 erstatningssager ud af knap 1.200 sager som skal behandles til fuld og endelig totalerstatning og ekspropriering , efter at den tidligere S-regering for godt 3 år siden, over natten, besluttede at tvangslukke hele minkerhvervet i Danmark. Dermed skrottede man omkring 5.500 arbejdspladser og en valutaindtjening på imellem 2,5 MIA og 10 MIA. årligt. Men dertil skal der lægges hele den skandaløse håndtering af mink-skandalen, hvor statsminister, Mette Frederiksen og hendes departementschef, Barbara Berthelsen kom i mål med gerningen, udenom Grundloven og ved hjælp af ulovlige instrukser. Det er ubetinget den største politiske skandale i danmarkshistorien!

I Danmarksdemokraterne arbejdede vi både før – og efter folketingsvalget i 2022,  på at få sikret en uvildig advokatundersøgelse og dermed placeret det politiske ansvar for milliardskandalen og de grove brud på grundloven. Desværre så valgte Venstre og Moderaterne at skrotte det klokkeklare krav, da de blev tilbudt ministerbiler og politisk indflydelse i en Socialdemokratisk ledet SVM-regering. Men sneglen der skulle spises for at få Marokkopuden, ja det var en total fredning af Mette Frederiksen – og dermed blev det umuligt at få gennemført en uvildig advokatundersøgelse.

Den dag i dag er det mig ubegribelig at især Venstre kunne se sig selv i sådan en uskøn aftale, men det kan Venstre – og desværre er det nu umuligt at få placeret det politiske ansvar for skandalen som altså nu runder 29,5 MIA kr.  Jeg tror desværre ikke at det bliver sidste gang, at man må opjustere prisen for den gigantiske skandale, men taktikken er klart at man ønsker at opjustere af flere omgange og dermed pakke skandalen ind i glitrende gavepapir. Men det ændrer efter vores opfattelse ikke på, at en skandale er en skandale – og at det politiske ansvar naturligvis burde placeres gennem en uvildig advokatundersøgelse.

Men nu putter Venstre, Moderaterne og Socialdemokraterne desværre hele sagen ned i glemmebogen!

Kommentarer