Livsstil og forbrug

Mange danskere betaler selv for en ordentlig hjemmearbejdsplads

Hjemmearbejde er den nye normal her under Corona-krisen. Men det er de færreste hjem, der er udstyret med hensigtsmæssigt møblement, når arbejdsdagen pludselig skal foregå fra stuen derhjemme.

Det er begrænset, hvor produktiv du kan være fra en almindelig spisebordsstol. Derfor har kontorstolsspecialisten iStol.dk oplevet enorm vækst under Corona-krisen. For mange private vælger selv at købe ordentlige ergonomiske kontorstole til deres hjemmearbejdsplads. Det undrer ejeren.

Det har givet travlhed og ekstra omsætning til firmaet IStol efter flere danskere vælger at investere i en god hjemmearbejdsplads. Men alligevel bekymrer den enorme efterspørgsel også ejeren Morten Andersen.

Medarbejderne betaler selv

”Folk kommer til os i privat regi og køber deres kontorstol – og har valgt selv at betale for den, for at undgå ryg-, lænde- og nakkeproblemer fra at sidde og arbejde på en almindelig stol hjemme i privaten, ” påpeger Morten Andersen.

”Når det offentlige opfordrer til hjemmearbejde, og de private virksomheder derfor beordrer deres medarbejdere hjem, virker det ikke fair overfor den menige medarbejdere, at ingen af parterne vil tage ansvar for et ordentligt arbejdsmiljø i hjemmet. Det er trods alt begrænset, hvor produktiv og koncentreret du kan arbejde fra en spisebordsstol”, mener Morten Andersen fra iStol.dk.

”En ordentlig kontorstol med gode ergonomiske indstillinger og måske mulighed for active sitting tager trods alt et ordentligt indhug i privatøkonomien. Og den private forbruger har ingen steder, de kan trække den fra eller få momsen tilbage”, uddyber Morten Andersen sin undren.

Gode kontorstole handler ikke kun om ergonomi

For gode kontorstole handler ikke kun om de traditionelle ergonomiske indstillingsmuligheder på kontorstolen. En traditionel, ergonomisk kontorstol er nemlig designet til, at vi skal sidde ret op og ned hele dagen igennem, for at vi ikke får problemer af at sidde på stolen.

Men de fleste af os flytter os rundt på stolen, og mange af os har det oftest med at hænge lidt til en af siderne. Men fordi stolen ikke giver efter til siderne i sædet, ender den ellers kropsligt sunde, ergonomiske kontorstol med at give os problemer med især ryg og lænd alligevel. For når stolen ikke giver efter, får vi et knæk i ryggen nede omkring lænden.

Active sitting forebygger ondt i ryg, lænd og nakke

Her tilbyder mange af de kontorstole, som iStol.dk sælger, såkaldt Active Sitting. Det er en tilføjelse til de normale ergonomiske indstillingsmuligheder, hvor sædet også kan vippe til siderne. Eller hvor sæde og ryglæn er delt op i to separate enheder, der kan forskyde sig i forhold til hinanden.

”Det giver nogle helt nye frihedsgrader for, hvordan vi kan sidde på vores kontorstol, uden at vi kommer til at få problemer med ryg, lænd og nakke, eller der opstår spændingshovedpiner,” forklarer Morten Andersen.

”Det er især netop vores Active Sitting-stole som den billigere YoGA Future og vores topmodel HaraTech Nietzche, som folk falder for. Det er stole, du kan sidde i mange timer uden at få gener af det,” slutter Morten Andersen fra iStol.dk.

Kommentarer