Livsstil og forbrug

Få kørekortet på mobilen

Nu kan du lade kørekortet blive hjemme og have det med dig digitalt på mobilen.

Kørekort-appen er et frivilligt supplement til dit fysiske kørekort og fungerer som gyldigt kørekort i Danmark.

Når først du har installeret kørekort-appen på telefonen, kan du lade dit fysiske kørekort ligge i skuffen derhjemme. Behold dog dit fysiske kørekort. Det skal du stadig bruge, når du kører i udlandet.

Med Kørekort-appen kan du dokumentere, at du har et kørekort under kørsel i Danmark, og du kan fremvise dit kørekort på mobilen de steder, hvor du eller plejer at bruge dit kørekort, for eksempel som id-bevis.

Det er dit ansvar at kunne fremvise dit kørekort i appen til politiet. Er din mobiltelefon løbet tør for strøm, eller har den en ødelagt skærm, kan du få en bøde for ikke at have medbragt dit kørekort under kørslen.

Kørekort-appen følger gyldigheden af dit fysiske kørekort. Det betyder, at du skal have et gyldigt dansk kørekort for at kunne oprette appen, og hvis du fornyer dit kørekort, skal du oprette dig i appen igen.

For at kunne oprette dig i Kørekort-appen kræver det, at du har et gyldigt dansk kørekort i kørekortregisteret.

Derudover skal du bruge:

  • et NemID
  • et gyldigt dansk pas

Du kan downloade Kørekort-appen fra App Store eller Google Play. Kørekort-appen er tilgængelig til både iPhones og Android-telefoner. Din mobiltelefon skal dog som minimum opfylde følgende krav:

  • for iPhones gælder det, at du har en iPhone 7 eller nyere, der kører iOS 13.2 eller nyere
  • for Android-telefoner gælder det, at din mobiltelefon kører Android 8.0 Oreo eller nyere og er udstyret med NFC.

Kørekort-appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Justitsministeriet, Rigspolitiet, Transport- og Boligministeriet og Færdselsstyrelsen.

Kommentarer