Samfund

En stadig større del af de fordrevne fra Ukraine er kommet i arbejde

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard glæder sig over, at omkring 36 procent af de fordrevne ukrainere, der er kommet til Danmark, har fundet job. Foto: PeterHummelgaard.dk

En stadig større del af de fordrevne fra Ukraine er kommet ind på det danske arbejdsmarked. I juli er 4.258 personer i job, svarende til 36 procent af dem der står til rådighed, viser foreløbige tal for juli måned.

Antallet af fordrevne ukrainere på danske arbejdspladser er støt stigende. Der er foreløbigt registreret 4.258 personer i beskæftigelse i juli måned, og det tal forventes at stige i takt med efterregistreringer fra virksomhederne. Det svarer til cirka 36 procentaf de fordrevne fra Ukraine, der står til rådighed for arbejdsmarkedet ved enten at være i beskæftigelse eller visiteret jobparate i juli. Mængden af fordrevne ukrainere i beskæftigelse i juni er opjusteret til 3.410.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

– Det glæder mig, at flere og flere ukrainere kommer i job. Det er positivt for den enkelte, der kan forsørge sig selv og skabe en så normal hverdag som muligt og for de virksomheder, der mangler hænder.

– Jeg håber, at det vil lykkes for endnu flere flygtninge, som ønsker at få foden inden for på det danske arbejdsmarked. Vi ved, at der blandt andet er nogle sprogbarrierer, der kan gøre det mere vanskeligt, men vi har politisk haft fuld fokus på at fjerne sten på vejen.

– Vi vil i Partnerskabet om ukrainere i job fortsat følge udviklingen nøje og være opmærksomme på, om der er behov for yderligere tiltag. Jeg var glad for selv at opleve det store engagement, som ukrainere, virksomheder og kommuner indtil videre har lagt i jobmatcharrangementerne, og jeg tror, at det vil føre til, at vi får hjulpet flere ukrainere ind på en dansk arbejdsplads.  

/ritzau/

Kommentarer